GrootGroenPlus 2015: ontmoeten, leren en inspireren

Tijdens de jubileumeditie van vakbeurs GrootGroenPlus, die van 30 september tot en met 2 oktober in Zundert wordt gehouden, staan ontmoeten, leren en inspireren centraal. Het zal een feestelijke editie worden, met als thema ‘Growing Strong, Celebrating 25 Years’. Deelnemers – en bezoekers – wacht een aantrekkelijk en breed aanbod. Kortom: GrootGroenPlus 2015 wordt een driedaags ‘one-stop-shopping’ evenement voor iedereen die professioneel met groen te maken heeft. 

Van zaadje tot laanboom
Kenmerkend voor de 25e editie van vakbeurs GrootGroenPlus is het nog bredere sortiment. Van zaadje tot laanboom, alles is werkelijk te vinden op de beurs. Er zijn deelnemers met kweekmateriaal, plantgoed, bloot wortelgoed, containerteelt maar ook deelnemers met nieuwe producten. De ene deelnemer verkoopt planten als concept, de andere in bijzondere vormen of toepassingen en weer andere deelnemers bieden het pure product. Het aanbod voor bezoekers is niet alleen divers, maar ook kwalitatief hoogwaardig, zowel voor aanleg en onderhoud als voor de tuincentra.

Indeling
Ook dit jaar is weer gekozen voor een indeling met drie verschillende routes. Samen zijn deze 3 routes een kilometer lang. Aan zowel de rode als de grijze route, met een hoogte die gaat tot wel 11 meter, zijn vanzelfsprekend veel park- en laanbomen te zien.

Aan de grijze route is daarnaast bijvoorbeeld een groot plein van 140 vierkante meter te vinden met negen kwekers uit de omgeving Haaren, met o.a. heesters, siergrassen, struikrozen, taxus, solitairen, kluitbomen, zware haagplanten, buxus, Ilex, 150 verschillende laan- en parkbomen en een totaalpakket voor hoveniers en export.

Aan de blauwe route treffen bezoekers het collectief van Treeport. Ze vertegenwoordigen de belangen van boomkwekerijen in de regio Zundert, die bekend staat om haar 400 plantengeslachten, handel en goede logistiek. In het hart van dit collectief is de stand van het Business Centre Treeport te vinden, omringd door bedrijven die zich daar gaan vestigen. De blauwe route wordt verder onder meer gevuld door de meterslange stand van partijen die vertegenwoordigd worden door Flora Holland en door de vaste deelnemersgroep uit de omgeving Venlo, die bijvoorbeeld bodembedekkende heesters, buxus, taxus, Prunus laurocerasus, coniferen en diverse containerplanten presenteren.

Veel te zien en te doen
De internationale deelnemers zijn net als de techniekdeelnemers verspreid over de drie routes. Aan de grijze route zijn de meeste Belgische deelnemers te vinden. Andere buitenlandse deelnemers zijn onder meer afkomstig uit Frankrijk, Duitsland, Marokko, Italië, Polen en Engeland.

Zaken als draadhekproducten, grondverbeteraars, voeding, (teelt)advies, biologische nieuwigheden zoals potten en lijm, oude fruitbomen, dak- en gevelgroen, pluggen, spillen en waterplanten worden ook aan het vakbezoek gepresenteerd. Daarnaast zijn de boomkwekerijgebieden Opheusden, bekend om laanbomen, en Boskoop, bekend vanwege de totale productie aan tuinplanten, goed vertegenwoordigd op GrootGroenPlus 2015.

Nieuwigheden
Vanaf de entree is extra aandacht geschonken aan het creëren van een beleving. Naast de Treeport Garden met voorbeeldtoepassingen van de te verkrijgen planten, is in elke hoek weer iets nieuws te ontdekken. Uiteraard worden de nieuwigheden ook dit jaar weer door de KVBC gekeurd en op de beursvloer gepresenteerd. Daarnaast keren negen bewezen nieuwigheden uit het verleden terug en een overzicht van 25 jaar nieuwigheden.

Uiteraard gaat het tijdens vakbeurs GrootGroenPlus niet alleen om kijken, ontdekken en onderzoeken, maar vooral om netwerken. Een vakbeurs als deze biedt professionals uit openbaar groen, tuincentra, architecten, hoveniers, tuinaannemers en andere belangstellenden een ideaal platform om te ontmoeten, relaties te onderhouden en nieuwe contacten te leggen. Dit kan op de beursvloer zelf, maar ook bijvoorbeeld tijdens het bijwonen de opening, discussietafels of jubileumavond.

Deelname en bezoek
Dit jaar moest de wachtlijst voor deelnemers precies twee maanden eerder geactiveerd worden dan het geval was in 2014. Bedrijven kunnen zich nog steeds inschrijven, maar een plekje op de beurs is niet meer vanzelfsprekend beschikbaar. Inmiddels zijn er al meer dan 250 deelnemers die wél zeker zijn van een plaats op de beurs. Deelnemers ontvangen half juni hun relatiekaarten om bezoekers uit te nodigen. Bezoekers die geen relatiekaarten ontvangen, kunnen zichzelf vanaf 1 juni voorregistreren via www.grootgroenplus.nl.

Het is echter al nu al mogelijk om u te laten informeren en inspireren door middel van de digitale deelnemerscatalogus op www.grootgroenplus.nl. Hierin ziet u precies wie er aanwezig zijn op de beurs en wat zij presenteren.

Voor meer informatie, neem contact op.

logo-ggp-2012